Disney on Ice: Worlds of Enchantment Trivia

Disclosure: I have received 4 tickets to attend this event for free with my family as well as 4 tickets to give away. All thoughts and opinions are my own.


As I mentioned in my previous post,  I am super excited to be attending the upcoming Disney On Ice Presents, “Worlds of Enchantment” coming to Capital One Arena from February 14-18, 2019.  If you live in DC, don’t forget to enter in the ticket giveaway!  I would love to see you there.  No worries to my non-DC residents,  you can check out when it’s coming to a city near you.

D20b

Sneak Peek: Disney on Ice Worlds of Enchantment

Trivia Anyone?

How much do you and your family know about the beloved characters from Disney Pixar’s Cars, Toy Story 3, Disney’s The Little Mermaid and the Academy Award®-winning Frozen?  While you can see them in on ice in a few weeks, why not quiz one another with some trivia today?  Below I’m sharing a total of 28 questions to test you and your family’s knowledge about four of your favorite Disney stories that are coming to life in this action-packed ice spectacular showcase.

  • Use these for a family game night
  • Play while you’re driving to a practice
  • Make it conversation during dinner one night this week

Enjoy and make it fun for everyone!

Disney’s The Little Mermaid

1. Ariel has a fascination with what, in “The Little Mermaid?”

Answer: Humans or the human world

2. In “The Little Mermaid,” Ursula gives Ariel the ability to walk on land. How long is this ability supposed to last?

Answer: Three days

3.  What is the name of Ariel’s best friend?

Answer: Flounder

4. What is the device that Ariel refers to as a “dinglehopper?”

Answer: A fork

Disney Pixar’s Cars

1. What color was Tow Mater in “Cars” before he became rusty?

Answer: Baby blue

2. What does Flo sell in Radiator Springs?

Answer: Gas or “the finest fuel”

3. What type of car is Sally?

Answer: A blue Porsche

4. True or False: You never see humans in “Cars.”

Answer: True! Everything in the movie resembles something to do with cars. Even bugs resemble miniature Volkswagen Bugs.

5. What type of tires does Lightning McQueen have?

Answer: Lightyear

6. What does Flo’s license plate say in “Cars?”

Answer: “Sho Grl” or  Show Girl

7. What is the name of Sally’s motel in “Cars?”

Answer: Cozy Cone

8. What is the road that Lightning McQueen finds himself lost on when he stumbles upon Radiator Springs?

Answer: Route 66

9. What is Ramone’s job?

Answer: He owns a body shop called “Ramone’s House of Body Art.”

Disney Pixar’s Toy Story

1. What is Andy’s last name?

Answer: Davis. It is written on his high school diploma which you see when he goes to the bulletin board to look at the picture of him as a child playing with the toys.

2. Sid Phillips, Andy’s next-door neighbor from the original Toy Story makes a brief appearance in the third movie as what?

Answer: A garbage man

3. The calendar in Andy’s room is always set to what month?

Answer: August

4. True or False: Lots-o’-Huggin Bear appeared in the first Toy Story movie.

Answer: True. A very early version of Lotso appeared in the original Toy Story film on Andy’s desk.

5. What is the name of the daycare center the toys end up at in Toy Story 3?

Answer: Sunnyside

6.  How do the toys realize that Andy is looking for them in Toy Story 3?

Answer: Mrs. Potato Head’s other eye is still in Andy’s room.

7. Who saves the toys from the incinerator in Toy Story 3?

Answer: the Aliens

8. Where does Ken ask Barbie to live with him?

Answer: In his Dream House

9. In Toy Story 3, Lotso forces the toys to stay in what room of the daycare center?

Answer: The Caterpillar room

 

Disney’s Frozen

1. In which kingdom do Anna and Elsa live?

Answer: The Kingdom of Arendelle.

2. Who likes “warm hugs”?

Answer: Olaf.

3. What is Kristoff’s profession?

Answer: He is an ice harvester.

4. What phrase does Elsa repeat when trying to control her powers?

Answer: “Conceal it…don’t feel it…don’t let it show.”

5. Why do the guards open up the gates of the palace?

Answer: Elsa’s coronation.

6. How long have the gates been closed in Arendelle?

Answer: 13 years.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Disney on Ice Presents World's of Enchantment Review #DisneyOnIce - Moms 'N Charge®
    February 20, 2019 at 10:28 AM

    […] upon walking in the Capital One Arena.  My boys and I used the car ride to Washington DC and quizzed each other on the four Worlds o Enchantment we would see within an hour.  Upon receiving our tickets, we […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge